Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Természetes megoldások köhögésre
  2024-02-06 21:32:50, kedd
 
  Természetes megoldások köhögésre - mézes-kakukkfüves köhögés elleni sziruprecepttel

A köhögés és a köhögési rohamok nagyon legyengítik a szervezetet, bármi is okozza. A téli, tavaszi időszakban a leggyakrabban valamilyen megfázásos betegség egyik tünete a szűnni nem akaró köhögés.

A köhögés lehet átmeneti vagy állandó, és sok minden okozhatja. A háttérben állhat bakteriális és vírusos fertőzés, dohányzás, asztma, allergia, irritáló anyagok, amelyek a légutakba kerültek, illetve egyes gyógyszerek mellékhatása is lehet a szűnni nem akaró köhögés.

Otthoni megoldásokkal is sokat enyhíthetünk ezen a tüneten, azaz a köhögésen. Lássuk is, melyek ezek!

Köhögés esetén nagyon hatékony lehet a gyömbér, hiszen remek gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Egy csésze gyömbértea nemcsak a köhögést, hanem a torokfájást is enyhítheti. A gyömbér egyes vegyületei segítenek a tüdő ereinek tágításában, illetve ellazítják a simaizmokat és megnyitják a légutakat, így enyhítve a köhögést és a megfázás egyéb tüneteit.

A fokhagyma megfázás és influenza során is a segítségünkre lehet, ugyanis olyan vegyületekben gazdag, amelyek fokozzák az immunitást, így szüntetve meg a köhögést is.

A kurkuma és a gyógynövényes meleg tej torokfájás és köhögés esetén is bátran alkalmazható. A kurkuma részt vesz az immunrendszer erősítésében és segíti a fertőzések elleni küzdelmet is. Fogyasszuk fekete borssal, mivel így sokkal hatékonyabb.

A citrom gazdag forrása az antioxidáns C-vitaminnak. A citrom nemcsak az immunitást fokozza, hanem meleg vízbe facsarva vagy meleg teához adva enyhíti a torokfájást, és a köhögést is csillapítja. Mindemellett segít a gyors gyógyulásban is.

A gránátalmalé is nagyon hasznos lehet, ha sokat köhögünk, mivel antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkezik. Olyan flavonoidokban is bővelkedik, amelyek segítenek a vírusos fertőzésekkel szembeni küzdelemben.

A rendszeres teafogyasztás is nagyon hasznos, legyen szó bármilyen teáról. Például a kamillatea antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatással is bír. Mindemellett a jó alvást is biztosítja, ami segít a szervezetet regenerálni, és a kamilla még az immunitás fokozásában is aktívan részt vesz.

Köhögés elleni szirupot is készíthetünk méz, citrom és kakukkfű hozzáadásával. Mutatjuk is a receptet.

Mézes-kakukkfüves köhögés elleni szirup hozzávalói:
1/2 csésze nyers méz,
1 biocitrom,
egy maréknyi friss kakukkfű.

Elkészítése:
Vegyünk egy tiszta befőttesüveget. Karikázzuk fel a citromot. Tegyünk egy adag mézet a befőttesüvegbe, rakjunk bele egy-egy sor citromot és kakukkfüvet, majd folytassuk a mézzel. Végezzük a műveletet addig, míg van az alapanyagokból.

A méz antibakteriális hatásokkal rendelkezik és nagyon hatékonyan küzd a fertőzések ellen. Antiszeptikus hatása miatt felgyorsítja a gyógyulást. Gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.

A citrom C-vitaminban gazdag, segít az immunrendszer erősítésében. A citrom leve segít megszabadulni azoktól a baktériumoktól és mikroorganizmusoktól, amelyek fertőzést és betegséget okoznak.

A kakukkfű antibakteriális, vírusellenes és gombaellenes hatásokkal rendelkezik. Csökkenti a gyulladást és enyhíti a köhögést.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: antibakteriális, sziruprecepttel, flavonoidokban, befőttesüvegbe, befőttesüveget, alapanyagokból, baktériumoktól, gyógynövényes, megoldásokkal, segítségünkre, vegyületekben, leggyakrabban, antiszeptikus, immunrendszer, fertőzésekkel, hozzáadásával, megszabadulni, teafogyasztás, felgyorsítja, enyhíthetünk, mellékhatása, alkalmazható, gyógyulásban, gránátalmalé, mindemellett, erősítésében, vírusellenes, gombaellenes, készíthetünk, torokfájást, rendelkezik, csillapítja, gyógyszerek, küzdelemben, regenerálni, hatékonyabb, köhögési rohamok, leggyakrabban valamilyen, köhögés lehet, háttérben állhat, légutakba kerültek, csésze gyömbértea, gyömbér egyes, tüdő ereinek, megfázás egyéb, fokhagyma megfázás, segítségünkre lehet, gyógynövényes meleg, kurkuma részt, immunrendszer erősítésében, fertőzések elleni, citrom gazdag,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Lóhere  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Mindig jusson idő nevetni  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Egy hatékony szolga  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Nem számIt  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png csokor  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Csak a fogyatkozás látható  Leonardo da Vinci gondolata  Kellemes délutánt kívánok  Paul David Tripp Április 20  Próbálj meg ...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Tavaszi kép  Alvó cicák  Szép estét kedves látogatóimna...  Png virág  Akarat  Neked tudnod kell  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Mindig jusson idő nevetni  Leonardo da Vinci gondolata  Jó éjszakát  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Németh László tollából  Jónás Tamás – Végtelen b...  Garai Gábor - Takarítás  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  A jó emberek mindig szépek mar...  Az engedelmesség miért nem vál...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Akarat  Png lepke  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Próbálj meg ...  Akarat  Esti kép  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra 
Bejegyzés Címkék
köhögési rohamok, leggyakrabban valamilyen, köhögés lehet, háttérben állhat, légutakba kerültek, csésze gyömbértea, gyömbér egyes, tüdő ereinek, megfázás egyéb, fokhagyma megfázás, segítségünkre lehet, gyógynövényes meleg, kurkuma részt, immunrendszer erősítésében, fertőzések elleni, citrom gazdag, antioxidáns C-vitaminnak, citrom nemcsak, immunitást fokozza, gyors gyógyulásban, vírusos fertőzésekkel, rendszeres teafogyasztás, kamillatea antibakteriális, szervezetet regenerálni, immunitás fokozásában, maréknyi friss, tiszta befőttesüveget, adag mézet, műveletet addig, fertőzések ellen, citrom C-vitaminban, citrom leve, kakukkfű antibakteriális, antibakteriális, sziruprecepttel, flavonoidokban, befőttesüvegbe, befőttesüveget, alapanyagokból, baktériumoktól, gyógynövényes, megoldásokkal, segítségünkre, vegyületekben, leggyakrabban, antiszeptikus, immunrendszer, fertőzésekkel, hozzáadásával, megszabadulni, teafogyasztás, felgyorsítja, enyhíthetünk, mellékhatása, alkalmazható, gyógyulásban, gránátalmalé, mindemellett, erősítésében, vírusellenes, gombaellenes, készíthetünk, torokfájást, rendelkezik, csillapítja, gyógyszerek, küzdelemben, regenerálni, hatékonyabb, fokozásában, elkészítése, kakukkfüves, kakukkfüvet, antioxidáns, természetes, szervezetet, tágításában, simaizmokat, bakteriális, legyengítik, hozzávalói, immunitást, torokfájás, megfázásos, időszakban, valamilyen, hatékonyan, gyömbértea, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3550
  • e Hét: 28441
  • e Hónap: 59927
  • e Év: 264628
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.